Třetí díl Zámečků a tvrzí jižních Čech

16.09.2020 21:07
Třetí díl knihy Zámečky a tvrze jižních Čech je již na pultech obchodů. Tentokrát se můžete těšit na monumentální tvrz do Kadova, na půvabný zámeček v Poli nebo zámek v Bratronicích s velmi zajímavými osudy Battagliovy rodiny, kde mnohým bude jistě známý cyklista Christian Battaglia. Neméně zajímavý bude jistě další zámek ve Štěkni. Ten totiž od 20. let 20. století obýval řád anglických panen, který si zde zřídil internátní školu pro dívky. Řádové sestry je učily cizím jazykům, hudbě, rytmice, společenskému bontonu, dějinám umění a mnoha dalším věcem. To vše nám přiblíží vzpomínky absolventek této školy. Dalším objektem je zámeček ve Štěchovicích, a pak už se ze Strakonicka přesuneme na Písecko a podíváme se do prostšího objektu – svobodnického dvorce v Rohozově na Chyšecku. A bonbónkem na závěr je „zámeček“ ve Žďárských Chalupách, vlastně honosná vila, které však nikdo jinak neřekne.

Kniha popisuje nejen historii těchto objektů od nejstarších dob, ale zaměřuje se hlavně na dobu celého 20. století až do dnešních dnů. Je doplněna množstvím dobových fotografií i barevnou obrazovou přílohou.

Plánovaná představení a besedy k této knize se prozatím bohužel nebudou moci konat, uvidíme, jak se situace vyvine a zda bude možné je přesunout třeba na listopad.  

PLAKATEK3.pdf (819396)